Home

Nieuws

IDB: milieuschade kost Latijns-Amerika jaarlijkse 80 miljard

Sao Paulo - Door klimaatverandering veroorzaakte milieuschade gaat landen in Latijns-Amerika tegen 2050 rond de 80 miljard euro per jaar kosten. Dat stelt de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) in een rapport dat dinsdag verscheen.

 

Latijns-Amerika zorgt zelf voor slechts 11 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot. De regio is echter erg afhankelijk van natuurlijke hulpbronnen en erg gevoelig voor klimaatverandering. Bijvoorbeeld het smelten van gletsjers in het Andes-gebergte zou een rampzalig effect op het plaatselijke ecosysteem hebben.

De IDB waarschuwt dat snelle maatregelen om de opwarming van de aarde tegen te gaan kostbaar zijn, maar dat ze nog altijd vele malen goedkoper zijn dan het bedrag van 80 miljard euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.