Home

Nieuws

Horeca sleept brouwers voor de rechter

Den Haag - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft Heineken, Grolsch, Bavaria en AB InBev gedagvaard. De brancheorganisatie wil van de rechter bevestigd hebben dat de vier grote brouwers een kartel hebben gevormd en daarmee onrechtmatig hebben gehandeld. Dat heeft KHN maandag bekendgemaakt.

Het is daarna aan de individuele ondernemers om een schadevergoeding te eisen. In 2007 heeft de Europese Commissie in een beschikking vastgesteld dat de brouwers in de periode februari 1996 tot en met november 1999 een kartel hebben gevormd.

"Er zijn in de achterliggende periode gesprekken geweest tussen KHN en de brouwers, maar dat heeft niet geleid tot een verandering", aldus KHN-directeur Lodewijk van der Grinten.

Of registreer je om te kunnen reageren.