Home

Nieuws 221 x bekeken

Groenlinksfractie stemt verdeeld over verbod onverdoofde slacht

Den Haag - De fractie van Groenlinks in de Eerste Kamer heeft verdeeld gestemd over het wetsvoorstel van Marianne Thieme voor een verbod op onverdoofde slacht. Op verzoek van senator Niko Koffeman (Partij voor de Dieren) werd over het wetsvoorstel hoofdelijk gestemd.  Met 21 stemmen voor het wetsvoorstel was er geen meerderheid. Van Groenlinks stemden Marijke Vos en Tof Thissen voor het voorstel, terwijl de andere drie fractieleden tegen het voorstel stemden. Het wetsvoorstel kreeg verder steun van SP, PVV, 50Plus, OSF en Partij voor de Dieren. VVD, PvdA, CDA, D66, Christenunie en SGP waren tegen het voorstel. Zij hadden gezamenlijk 51 stemmen, drie senatoren (twee van SP en een van VVD) waren niet aanwezig bij de stemmingen.

De Eerste Kamer stemde wel voor drie moties van de PvdA, Groenlinks en SP waarin de overheid wordt opgeroepen maatregelen te nemen om het dierenwelzijn voor en tijdens de slacht te verbeteren, niet alleen bij rituele slacht, maar ook bij de gangbare slacht.

Thieme van de Partij voor de Dieren heeft al aangekondigd met een nieuw wetsvoorstel te komen om onverdoofde slacht te verbieden.

Of registreer je om te kunnen reageren.