Home

Nieuws laatste update:23 aug 2012

Groenlinks wil af van landbouwsubsidies en intensieve veehouderij

Den Haag - Europese landbouwsubsidies worden beloningen voor groene en blauwe diensten, aan de intensieve veehouderij komt stapsgewijs een einde en boeren krijgen meer marktmacht.

Dat zijn de hoofdpunten in de landbouwparagraaf van het woensdag gepresenteerde verkiezingsprogramma van Groenlinks. Ook stelt de partij dat het terugdraaien van de bezuinigingen op natuur in het lente-akkoord onvoldoende is: er moet nog meer worden geïnvesteerd in de Ecologische Hoofdstructuur. Huidig fractievoorzitter Jolande Sap voert in de verkiezingen de lijst van Groenlinks aan; zij won leiderschapsstrijd van collega Tofik Dibi met overtuigende cijfers (84 procent).

Of registreer je om te kunnen reageren.