Home

Nieuws 13 reacties

Graus bezorgd over onbewapende bedrijfsinpecties

Den Haag – Dion Graus (PVV) vindt dat ambtenaren zich met een wapen moeten kunnen verdedigen als ze bedreigd worden bij het aanpakken van dierenmishandeling of dierverwaarlozing.

Tijdens het debat over de omvang van de veehouderij wees Graus op het belang van de dierenpolitie.
Hij wees op het verschil met buitengewoon opsporingsambtenaren en mensen van de Landelijke Inspectiedienst Dieren (LID), die onbewapend op pad gaan, terwijl de dierenpolitie de mogelijkheid heeft om zich met pepperspray of een vuurwapen te kunnen verdedigen als ze door boze boeren worden aangevallen met een riek. Graus noemt een riek een moordwapen.
Graus noemde een voorbeeld waarbij een boer een agent heeft aangevallen met een riek, met blijvend oogletsel tot gevolg. “In zo’n geval vind ik dat een agent iemand in de knieën mag schieten.”
Graus nuanceerde tijdens het debat zijn uitspraken door te zeggen dat het overgrote deel van de boeren heel goed werk doen en dat de mogelijkheid om een wapen te gebruiken ter verdediging alleen geldt voor dierenbeulen die zich zeer agressief gedragen tijdens controles.
De dierenpolitie, een idee van Graus, wordt in het kader van bezuinigingen opgeheven.

Laatste reacties

 • vleesvarkenshouder

  Fijn, dus we moeten als boeren ook al oppassen voor de dierenpolitie! Ze mogen ons schieten!
  Je kunt beter inbreker worden. Die mogen tenminste niet worden aangepakt.

 • Flyinghollander

  Echt waar, wat doet zo mafklapper in de politiek? Controle word toch via aid eventueel met politie gedaan, waarom nog een instantie?

 • info140

  En werd deze grapjas gecorrigeerd tijdens het debat? Of keek iedereen de andere kant op, of knikte instemmend, of deed helemaal niets?

 • W Geverink

  Graus is toch die loozer die zijn vrouw mishandeld ?

 • agratax2

  Geverink. Juist en hij is erg met zichzelf ingenomen. Zijn vriendin en camera vrouwtje loopt de hele dag als een schoothondje achter hem aan om al zijn malle streken vast te leggen. Welk een minderwaardigheidsgevoel moet hij niet hebben om te denken dat er nog ooit een Bestseller een Biografie van hem wordt gemaakt omdat hij dit soort onzin uitkraamt. Van j heeft zowel hij als de PVV hun dienst bewezen en kunnen ze op hun lauweren gaan rusten. Zou voor de formering van het volgende kabinet een hoop gesteggel kunnen schelen.

 • varkenshouder1

  Volgens mij bestaat zijn partij alleen uit loosers zodra Wilders uit de partij stapt !!!! Dat zo`n man betaald mag worden van onze belastingcenten.

 • brabantsduitserke

  dion mep zo noem ik hem . hij mept zijn vrouw . ze zouden hem in zn knieen moeten schieten .

 • Frans-Jan

  Hij slaat niet alleen z'n vrouw, ook in de haagse cafe's heeft hij al eens lopen meppen. Onvoorstelbaar dat zulke asociale personen zich onze volksvertegenwoordigers mogen noemen.....

 • Mozes

  Krijgen jullie in de gaten wat voor een partij de PVV is? Ik heb er al zo vaak op gewezen.

 • Mozes

  Het begint met in de knieën schieten, het eindigd in Grauswitz.

 • Mels

  Sommige gestoorden lopen nog gewoon los en er is niemand die de witte jassen er op af stuurt....

 • J@gertje

  Van iemand die zijn eigen zwangere vrouw een vuurwapen op het hoofd zet kun je natuurlijk dergelijke uitspraken verwachten.
  Ik vraag mij nog steeds af hoe Dionneke aan dat vuurwapen kwam.
  Van een 'volksvertegenwoordiger' mag je toch op zijn minst verwachten dat hij geen vuurwapen uit het illegale circuit heeft opgeduikeld?
  E.e.a. zegt genoeg over een aantal mensen van de PVV.

  Groet,
  J@gertje

 • Mozes

  In Noorwegen, Zweden en Engeland hebben ook politieagenten niet standaard een vuurwapen bij zich.

  In mijn jeugd heb ik eens een beschouwing gelezen van Godfried Boomans over Carel May. Het was erg kritisch en eindigde met de zin 'het ruikt hier naar gas'.
  Gezien de voorliefde die Dion Graus heeft voor machtsgeweld zou ik over hem ook kunnen zeggen:het ruikt hier naar gas!

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.