Home

Nieuws

General Mills kampt met hoge kostendruk

Minneapolis - De Amerikaanse levensmiddelengigant General Mills heeft een omzetgroei gegenereerd van 12 procent. Dat meldt het bedrijf bij de bekendmaking van de jaarcijfers.

De groei van de winst bleef daarbij achter (+7,6 procent naar 2,6 miljard dollar), door de hoge kostendruk.

General Mills zegt dat het afgelopen fiscale jaar (dat loopt tot eind mei) zich kenmerkte door de hoogste kosteninflatie van de laatste dertig jaar. De toenemende kosten hebben de omzetgroei afgeremd. De totale omzet bedroeg 16,7 miljard dollar (13,4 miljard euro).

General Mills staat bekend als producent van snacks, soep en ontbijtgranen maar is sinds vorig jaar ook eigenaar van de Franse yoghurtmaker Yoplait. De aankoop van Yoplait is volgens het bedrijf uit Minnesota een belangrijke reden voor de omzetgroei, naast een prijsverhoging voor producten. Yoplait zorgde voor een volumegroei van 12 procent.


Of registreer je om te kunnen reageren.