Home

Nieuws 176 x bekeken

‘G20 moet meer samenwerken en investeren’

Genève – De leden van de G20 moeten meer samenwerken en investeren om de landbouwproductiviteit omhoog te brengen tot een niveau waarmee 9 miljard mensen gevoed kan worden.

Dat staat in het rapport ‘Sustainable Agricultural Productivity’, dat is opgesteld onder coördinatie van de OESO en de wereldvoedselorganisatie FAO. Om de landbouw te stimuleren moet de vrije beweging van ideeën, goederen en diensten worden verdedigd, ook in economisch moeilijke tijden, aldus de rapporteurs. “G20-regeringen vertegenwoordigen een groot deel van de wereldproductie en ze hebben een speciale verantwoordelijkheid om er zorg voor te dragen het wereldwijde voedselsysteem gezond te houden”, aldus secretaris-generaal Angel Gurría van de OESO.

Of registreer je om te kunnen reageren.