Home

Nieuws 212 x bekeken

G20: investeren in groei en banen

Madrid - Leden van de G20 willen investeren in groei en banen. Bezuinigen alleen is onvoldoende om de crisis te bezweren. Dat staat in de slotverklaring van de jaarlijkse topconferentie. Concrete maatregelen worden niet genoemd, maar de boodschap wordt gezien als steun in de rug voor Zuid-Europese landen zoals Spanje en Italië, die de rentes op staatsleningen zien oplopen tot gevaarlijke hoogtes.

De Zuid-Europese landen vinden dat Duitsland teveel nadruk legt op snijden in begrotingen en vonden op de G20 bijval van onder meer de VS en China. De rentes op staatsleningen met een looptijd van 10 jaar in Spanje en Italië, belangrijke afnemers van de Nederlandse agribusiness, daalden licht maar bleven respectievelijk 7 en 5,98 procent. De euro won licht aan waarde tot 1,26 dollar maar de prijs voor een vat Noordzeeolie daalde verder tot 96 dollar.

Of registreer je om te kunnen reageren.