Home

Nieuws

Fytase ook gunstig voor vertering andere voedingsstoffen

Wageningen - Het enzym fytase verbetert niet alleen de fosforverteerbaarheid, maar heeft ook een gunstig effect op de calcium- en aminozuurverteerbaarheid en de vertering van magnesium, kalium en zink. Deze conclusie trekken veevoedingswetenschappers uit recent onderzoek aan de werking van fytase. De resultaten van het onderzoek zijn gepresenteerd op een symposium in Wageningen.

Het enzym fytase zorgt er in de eerste plaats voor dat fosfaat dat in plantaardige grondstoffen is opgeslagen als fytaat, toch beschikbaar komt voor het dier.

Volgens de onderzoekers moet er meer aandacht komen voor de mogelijkheden die fytase dat van nature al aanwezig is in veel grondstoffen biedt. Ook via een verhoging van de fytasedosering in het voer, zou een verbetering van de fosfaatbenutting haalbaar zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.