Home

Nieuws

Frans biologisch areaal overschrijdt miljoen hectare

Parijs – Het Franse areaal aan biologische land- en tuinbouw is voor het eerst boven de één miljoen hectare uitgekomen.

Per eind 2011 stond de stand op 975.141 hectare bij 23.135 agrarische bedrijven maar inmiddels zijn daar weer 811 geregistreerde biologische boeren en tuinders bijgekomen.

Dat meldt Agence Bio, de organisatie voor de biologische land- en tuinbouw en voedingssector. Vorig jaar is het biologische areaal daarmee al toegenomen met 12 procent na een sterke toename met ruim 15 procent in 2010. "Dat we nu de grens van een miljoen hectare zijn gepasseerd, toont aan dat de biologische landbouw in Frankrijk sterk geworteld is. Sinds 2010 zien we een groei met dubbele cijfers," aldus directrice Elisabeth Marcier van Agence Bio.

De biologische sector vertegenwoordigt nog altijd niet meer dan 3,5 procent van de totale land- en tuinbouw, veel minder dan het door de vorige regering voor eind dit jaar gestelde doel van 6 procent. Sommige sectoren springen er echter beter uit. Zo is biologische groente goed voor 25 procent van het totale areaal voor deze producten terwijl dat bij fruit op 12 procent ligt. Ook biologische wijn is in opmars met nu 7 procent van alle wijngaarden. Bij granen wordt echter nog geen 2 procent biologisch verbouwd, meldt Agence Bio.

Of registreer je om te kunnen reageren.