Home

Nieuws 214 x bekeken

Forfarmers schrapt in 2012 66 arbeidsplaatsen

Lochem – Mengvoerconcern Forfarmers schrapt vanwege de overname van Hendrix dit jaar 66 arbeidsplaatsen. Het betreft 10 gedwongen ontslagen. Het bedrijf deelt niet mee bij welke onderdelen banen zijn geschrapt. In 2013 en 2014 zullen nog meer arbeidsplaatsen bij het bedrijf uit de Achterhoek verdwijnen. Forfarmers is voor de adviesaanvraag een sociaal plan overeen gekomen met de vakbonden FNV en CNV.

Het aantal gedwongen ontslagen is volgens de organisatie beperkt omdat personeel geholpen wordt een nieuwe baan te vinden. Hendrix, voorheen een dochterbedrijf van Nutreco, maakt sinds april 2012 deel uit van ForFarmers, dat vrijwel volledig in eigendom is van de boerencoöperatie Fromfarmers. Forfarmers sloot op 28 maart een koopovereenkomst voor de overname van het Britse BOCM Pauls. De overname wordt naar verwachting in de zomer goed- of afgekeurd. Bij een groen sein wordt Forfarmers het grootste voerbedrijf in Europa.

Of registreer je om te kunnen reageren.