Home

Nieuws

FloraHolland laat Plantion financieel bloeden

Ede – Plantion heeft dit jaar tot en met 10 juni een omzet geboekt van 32,6 miljoen euro, 18,6 procent minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. De bloemenveiling meent dat de omzet daalt omdat FloraHolland grote aanvoerders en klanten van Plantion actief benadert om bemiddelingsorders om te buigen naar afrekening via FloraHolland.

Plantion zet dan ook een kort geding tegen FloraHolland, dat eerder een samenwerkingsovereenkomst opzegde en vergeefs trachtte Plantion in te lijven, door. Plantion bereikte in 2011 een omzet van 114,7 miljoen euro terwijl FloraHolland 4 miljard omzet noteerde. Volgens Plantion misbruikt FloraHolland haar macht als grootste marktpartij. Plantion zegt dat de veilingklok dit jaar een omzetplus van 4 procent noteert terwijl de omzet van Groencentrum Plantion bijna 5 procent steeg. De bemiddeling bevindt zich in zwaar water.

Of registreer je om te kunnen reageren.