Home

Nieuws

FloraHolland en Plantion sluiten overeenkomst

Ede – FloraHolland is toch bereid leden gemakkelijker ontheffing te verlenen wanneer zij producten bij concurrent Plantion voor de klok brengen. Tevens is FloraHolland bereid leden onder voorwaarden toe te staan gebruik te maken van verkoopbemiddeling door Plantion.

Dat heeft de bloemenveiling gezegd tijdens een vier uur durend kort geding aangespannen door Plantion, dat bij gebrek aan overeenkomst vreesde voor zijn voortbestaan.

De twee partijen zijn al enige tijd in een kleine Koude Oorlog verwikkeld. FloraHolland is met een omzet van 4,1 miljard euro in 2011 aanzienlijk groter dan Plantion, dat in hetzelfde jaar een omzet van 114,7 miljoen euro noteerde. Plantion was dan ook bang dat FloraHolland leden definitief zouden wegblijven zonder ontheffingsovereenkomst, en dat eigen leden hun loyaliteit naar Aalsmeer zouden brengen.

FloraHolland wil directe handel tussen leden en handelaren die bij FloraHolland staan ingeschreven zoveel mogelijk via de coöperatie laten afrekenen. Het aantal uitzonderingen op deze regel is door de overeenkomst vergroot.

In 2008 sloten FloraHolland en Plantion een overeenkomst die het voor leden van beide coöperaties mogelijk maakt tegen bepaalde voorwaarden producten ook op de alternatieve marktplaats aan te bieden. De overeenkomst is officieel per 20 februari door FloraHolland, dat eerder vergeefs trachtte Plantion in te lijven, opgezegd, met een opzegtermijn van zes maanden.

Of registreer je om te kunnen reageren.