Home

Nieuws 517 x bekeken 1 reactie

Evaluatie pachtrecht na zomerreces

Den Haag - Het nieuwe pachtrecht wordt pas na de zomer geëvalueerd. Dat schrijft staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer.

Aanvankelijk was het de bedoeling dit al in 2010 of 2011 te doen. Daar is echter vanaf gezien, omdat er zo kort na de introductie van het nieuwe systeem (in 2007) volgens het toenmalige kabinet weinig te evalueren viel. De evaluatie zal worden uitgevoerd door een externe partij in samenspraak met alle belanghebbende organisaties.

Volgens voorzitter Piet van der Eijk van de Bond van Landpachters is het goed nieuws dat het ministerie de evaluatie ter hand neemt. “Ik ben hier erg blij mee”, zegt hij. “Verschillende organisaties hebben hier op aangedrongen.” Van der Eijk vindt het wel van belang dat er ook goed naar het pachtprijzenbesluit wordt gekeken.

Eén reactie

  • theunis jensma

    De markt heeft altijd gelijk. Waarom wordt er voor geliberaliseerde pacht dan ? betaald?

Of registreer je om te kunnen reageren.