Home

Nieuws 302 x bekeken

Europese Commissie: buitendijks natuurherstel niet goed genoeg

De maatregelen in het alternatieve ontpolderingsplan voor de Hedwigepolder zijn niet afdoende, vindt de Europese Commissie.
Dat blijkt uit de brief van Eurocommissaris Janez Potocnik over de ingebrekenstellingsprocedure die de Europese Commissie is begonnen. De buitendijkse maatregelen die in het alternatieve plan voor ontpoldering van de Hedwigepolder worden genoemd, voldoen volgens de Europese Commissie niet aan de eisen. Ook de binnendijkse maatregelen, zoals in het project Waterdunen, voldoen onvoldoende aan de eisen voor het inrichten van nieuwe getijdenatuur. De Europese Commissie stelt dat van de 300 hectare getijdenatuur die in het plan wordt voorgesteld  slechts 68 hectaregetijdenatuur oplevert.
Staatssecretaris Henk Bleker van landbouw heeft aangegeven geen besluiten meer te nemen over de ontpolderingen in Zeeland, gezien de demissionaire status van het kabinet.

Of registreer je om te kunnen reageren.