Home

Nieuws 694 x bekeken laatste update:2 jun 2012

'Duurzaamheid is een publiek belang'

Zuidbroek – Het duurzaamheidsvraagstuk kan niet alleen op de schouders van de boeren worden gelegd. Iedereen wil dat er iets gebeurd. Duurzaamheid is daarom een publiek belang.

Dat zei LTO-vakgroepvoorzitter varkenshouderij Annechien ten Have tijdens het bondscongres van de Nederlandse Bond van Handelaren in Vee in Zuidbroek.

In de mededingingswetgeving moet volgen Ten Have meer ruimte komen voor het ketendenken. "Binnen het Gemeenschappelijk Landbouw Beleid is ruimte voor producentenorganisaties. Hierdoor kunnen we loskomen van mededingingswetgeving en het aanbod afstemmen op de vraag."

Ten Have pleit voor het maken van afspraken voor een eerlijk verdienmodel. Ketendenken betekent volgens haar niet dat iedereen dezelfde marge verdient. De marge moet in verhouding staan tot de geleverde inspanning door betreffende ketenpartij.

Of registreer je om te kunnen reageren.