Home

Nieuws

Duitsland zet raffinage biomassa hoog op agenda

Berlijn - De Duitse overheid wil raffinage van biomassa stimuleren.

Zo heeft  het Duitse landbouwministerie een Roadmap Bioraffinaderijen gepresenteerd. Met het door talrijke ’experts van naam’ opgestelde werkstuk wil de regering in Berlijn benadrukken datzij in de raffinage van vernieuwbare grondstoffen de hoeksteen ziet die moet leiden tot de volledig op plantaardige materialen gebaseerde economie.

”Een zodanige samenvattende presentatie van het thema bioraffinaderijen was er tot dusver nog niet”, legt het ministerie uit. Enkele pilot- dan wel demonstratieinstallaties zijn er al wel in Duitsland, maar de raffinage van biomassa staat nog volledig in de kinderschoenen en er is nog veel research en ontwikkeling nodig om daar uit te komen, zodat op marktvoorwaarden kan worden gewerkt.

Met de roadmap geeft het ministerie aan dat zij daaraan ook voorrang wil blijven geven bij de toekenning van financiële middelen. Met name is het verder nodig dat de productiviteit in de biomassateelt wordt opgekrikt, evenals de benuttingsgraad in het verwerkingsproces.

Dat moet gebeuren zonder dat daarvoor wezenlijk meer akkerbouwgrond wordt ingeruimd. ”Een hele uitdaging”, erkent het ministerie.

Of registreer je om te kunnen reageren.