Home

Nieuws 165 x bekeken

Duitse voedingsindustrie verrast met optimisme over expportklimaat

Berlijn - De Duitse voedingsindustrie heeft het exportklimaat in het lopende jaar zien verbeteren. Dit tot verrassing van deze sector zelf, omdat de algehele Duitse export in april ten opzichte van maart 1,7 procent inleverde.

Voedingsindustriefederatie BVE en consultancyconcern PricewaterhouseCoopers kunnen echter desondanks constateren dat de exportindex in mei in vergelijking met december met 10 procent op 43 punten is geklauterd.

Deze groei wordt afgeleid uit een enquête onder 400 managers en exportafdelingsleiders en betreft alle afzonderlijke voedingsbranches, dat wil zeggen vlees, zuivel, bakwaren et cetera. Wel is het zo dat de groei van de export vooral moeten gerealiseerd buiten de EU. Los daarvan blijken steeds meer Duitse levensmiddelenconcerns de export naar derde landen zelf ter hand te nemen en tussenschakels over te slaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.