Home

Nieuws

Duitse overheid en voedingssector in nieuwe richtlijn tegen transvetten

Berlijn - De Duitse overheid en de voedingsindustrie stappen in een nieuwe richtlijn om de consumptie van transvetten verder terug te dringen. Dat deelt bewindsvrouw Ilse Aigner mee.

Aan de opstelling van de richtlijn is door diverse brancheorganisaties van de voedingssector en het Max Rubner-Institut (MRI) meegewerkt. De grote uitdaging was om oplossingen te vinden zonder dat afbreuk wordt gedaan aan de houdbaarheid en smaak die oliën envetten aan voedsel geven. Volgens het MRI is dat echter gelukt. In keiharde verplichtingen voor de fabrikanten voorziet het initiatief niet, maar gezien de brede samenwerking waarmee de richtlijn tot stand is gekomen, is het aannemelijk dat deze ook in de praktijk wordt gehandhaafd. In Duitsland lag de consumptie van transvetten voor een deel al onder de aanbevolen grenswaarde, maar problemen zijn er met name in de leeftijdsgroep 14- tot 34-jarige mannen. Ongeveer 30 procent van deze groep eet nog te veel van deze voor het hart- en vatenstelsel gevaarlijke vetten.

Of registreer je om te kunnen reageren.