Home

Nieuws 1 reactie

Duits graantekort door biobrandstofgewassen

Berlijn - De Duitse maisteelt voor de productie van biogas gaat ten koste van de graanproductie. Volgens de boerenorganisatie Deutscher Raiffeisenverband (DRV) vergroot het de Duitse afhankelijkheid van import.

De opkomst van de maisteelt voor de biogasproductie verdringt de graanproductie. Het gewas concurreert met het areaal voedselgewassen zoals graan. DRV verwacht 41,5 miljoen ton graag te oogsten dit seizoen. Dat is niet genoeg om de gemiddelde vraag van 41,8 miljoen ton te dekken. Duitsland is in de Europese Unie de op een na grootste graanproducent en exporteur, na Frankrijk.

"Als gevolg van het politieke klimaat in Duitsland, offeren we de graanproductie op. We zullen het tekort moeten opvangen door graan in te voeren of vervangers van graan te gebruiken, zoals sojabonen", zegt Henning Ehlers, directeur van DRV.

Eén reactie

  • agratax2

    De Duitse overheid heeft zich verlost van energie import en er graan import voor terug gekregen. Nu is het de vraag welke van de twee op termijn de goedkoopste is.

Of registreer je om te kunnen reageren.