Home

Nieuws 14 reacties

Dibi wil af van subsidie fossiele brandstof

Den Haag - Tofik Dibi, die lijsttrekker wil worden van GroenLinks, wil bijna 6 miljard aan subsidies op fossiele grondstoffen afschaffen en daarmee een doorbraak forceren naar groene energie.

Dat is een van zijn verkiezingsbeloften, zei hij tegen het ANP. Het gaat om álle subsidies, zegt hij. "De subsidies zitten in 53 verschillende regelingen: belastingkortingen en -vrijstellingen, noem maar op, voor KLM, Corus, kolencentrales, de Nederlandse Aardoliemaatschappij NAM, kortom de grootverbruikers én producenten van energie."

Laatste reacties

 • Flyinghollander

  Dus die bedrijven gaan liever in het buitenland werken en de lasten per gezin gaan omhoog. Hoe lang blijft men groen leuk vinden?

 • w1888

  Wat een kneus, als zulke lui Nederland moeten gaan besturen, kunnen we Nederland wel afschrijven.

 • agratax2

  Dibi is dol op ontwikkelingswerk en ziet dan ook Nederland het liefst zo snel mogelijk van donorland afzakken tot ontwikkelingsland. Ik heb het altijd al gezegd om te regeren moet men toch minstens 20 jaar ervaring hebben als hard werkende burger, alvorens men kan toe treden tot het gilde van pluche zitters. Carriere politicie als de heet Dibi maken meer stuk dan dat ze goed maken. Politiek is geen carriere, politiek is iets wat men doet uit LANDSBELANG. Een soort liefdes werk, waar men goed voor wordt betaald.

 • anton1937

  De sloper van Groenlinks(Dibi) gooit er allerlei rare kreten uit, hij denkt niet na of het goed is voor Nederland.Na 12 september heeft hij Groenlinks verkleind tot 4 zetels. Omdat hij 5 de op de lijst komt 'ist alles voorbij', boek dicht en afnokken.

 • Mels

  De ene gek sluiten ze op als ie dit soort onzin uitkraamt,de ander mag zich voor het oog van de camera uiten,komt nog bij dat ik vindt dat hr Dibi de Nederlandse taal slecht uitspreekt en ik daar een heel raar onderbuik gevoel bij krijg,Het wordt tijd dat mvr Sap hem met een linkse directe uitschakelt want deze grappenmaker gaat echt niets goeds betekenen voor ons land en al helemaal niet voor Groen links al betwijfel ik de wijsheid van de Groen links stemmers.

 • aarthamstra1

  De vraag die over blijft is laat je de oudjes in de poep luier. Zijn rollater betalen het verblijf in het ziekenhuis. langer werken minder pensioen. Of laat je zakkenvullende Multinationals zonder inspraak ook mee betalen.
  Midden en klein bedrijf (boeren) zullen allemaal verdwijnen als zelfstandige ondernemer als je kiest voor MULTINATIOALS .Daarmee ook onze vrijheid van ondernemen.

 • Mozes

  Dibi zegt dat hij subsidies op fossiele brandstof wil afschaffen. In werkelijkheid wil hij belastingen verhogen. Er wordt namelijk helemaal geen subsidie op fossiele brandstof gegeven. Voor sommige gebruikers wordt minder belasting geheven dan voor anderen. Voor vliegtuigbrandstof is het belastingtarief aangepast aan het buitenland om te voorkomen dat Schiphol uit de markt geprijst wordt. Rode diesel en huisbrandolie heeft een lager belastingtarief omdat dit niet of nauwelijks op de weg gebruikt wordt. Voor industrieel gebruik heeft men ook een tarief wat is aangepast aan het buitenland om te voorkomen dat de Nederlandse industrie niet kan concureren.

  De belastingen voor brandstof verhogen kan alleen als dit samen met vele andere landen gebeurt.
  Als Dibi eenzijdig in Nederland de belastingen op alle brandstof gelijk trekt met het hoogste niveau zal zowel Schiphol als de industrie stil vallen.
  Het verhogen van belastingen omschrijven als 'afschaffen van subsidies' is een kenmerkend links spraakbedrog.

 • Jan Zonderland

  Ben het helemaal eens met bovenstaande reacties.
  Dibi komt bij mij over als een infiltrant, niet gehinderd door enige kennis van zaken. Een marionet waarbij iemand anders aan de touwtjes trekt.
  Kindje Dibi moet maar gauw weer buiten in het zand gaan spelen.

 • agratax2

  @aarthamstra1. Uw opmerkingen over de multinationals, waar of niet waar doet er nu niet meer toe. De multinationals hebben via de ingeslagen weg met steun van o.a. WTO vrij spel gekregen. Dit proces weer omdraaien in de door u gesuggereerde richting, zal niet zonder grootte financiële gevolgen kunnen blijven. Wat die gevolgen zijn is niet duidelijk en of doorgaan op deze weg of terug keren naar meer regionaal denken en vooral doen positief dan wel negatief zal uit pakken. Is de grote vraag die niemand kan of durft die te beantwoorden. Maar willen we in het 'dure' westen niet achterop raken bij de BRIC landen, dan zullen we maatregelen moeten nemen, die misschien voor velen in eerste instantie niet leuk zijn. Dibi zijn schatkist vullende leuter voorstellen zullen zeker niet positief uitpakken voor Nederland.

 • aarthamstra1

  Agratax1 Als de bric landen net zoveel varkens /melk /auto's enz gaan produceren als de nu in moeilijk heden verkeerende economien door over produktie. Wie kunnen dat betalen, dat consumeren . De banken kwamen in de problemen omdat werknemers ontslagen in de auto industrie door over produktie hun baan verloren en daarom hun hypoteken niet meer konnen opbrengen.
  Durf dat is nodig , Kleinere overzichtelijke bestuurbare flexibele ondernemingen die hun strategie aan kunnen passen aan de omstandigheden.
  Zoals nu aan een krimpende economie, met in de ontwikkelende landen een krimpende bevolkings groei. Het grote brobleem van onder ontwikkelende landen los je niet op door ze vol te proppen met gesucidieerde producten. Ze helpen met kennis en opstarten van hun economie . Zonder dat de wereld economie verder verzadigd dat is de uitdaging. Multinationals zonder inspraak willen en kunnen de wereld economie niet uit het slop halen . door meer macht meer winst meer productie.Een luchtballon zoals nu al vele multinationals zijn.

 • aarthamstra1

  Agratax1 Als de bric landen net zoveel varkens /melk /auto's enz gaan produceren als de nu in moeilijk heden verkeerende economien door over produktie. Wie kunnen dat betalen, dat consumeren . De banken kwamen in de problemen omdat werknemers ontslagen in de auto industrie door over produktie hun baan verloren en daarom hun hypoteken niet meer konnen opbrengen.
  Durf dat is nodig , Kleinere overzichtelijke bestuurbare flexibele ondernemingen die hun strategie aan kunnen passen aan de omstandigheden.
  Zoals nu aan een krimpende economie, met in de ontwikkelende landen een krimpende bevolkings groei. Het grote brobleem van onder ontwikkelende landen los je niet op door ze vol te proppen met gesucidieerde producten. Ze helpen met kennis en opstarten van hun economie . Zonder dat de wereld economie verder verzadigd dat is de uitdaging. Multinationals zonder inspraak willen en kunnen de wereld economie niet uit het slop halen . door meer macht meer winst meer productie.Een luchtballon zoals nu al vele multinationals zijn.

 • aarthamstra1

  Agratax1 Als de bric landen net zoveel varkens /melk /auto's enz gaan produceren als de nu in moeilijk heden verkeerende economien door over produktie. Wie kunnen dat betalen, dat consumeren . De banken kwamen in de problemen omdat werknemers ontslagen in de auto industrie door over produktie hun baan verloren en daarom hun hypoteken niet meer konnen opbrengen.
  Durf dat is nodig , Kleinere overzichtelijke bestuurbare flexibele ondernemingen die hun strategie aan kunnen passen aan de omstandigheden.
  Zoals nu aan een krimpende economie, met in de ontwikkelende landen een krimpende bevolkings groei. Het grote brobleem van onder ontwikkelende landen los je niet op door ze vol te proppen met gesucidieerde producten. Ze helpen met kennis en opstarten van hun economie . Zonder dat de wereld economie verder verzadigd dat is de uitdaging. Multinationals zonder inspraak willen en kunnen de wereld economie niet uit het slop halen . door meer macht meer winst meer productie.Een luchtballon zoals nu al vele multinationals zijn.

 • aarthamstra1

  Agratax1 Als de bric landen net zoveel varkens /melk /auto's enz gaan produceren als de nu in moeilijk heden verkeerende economien door over produktie. Wie kunnen dat betalen, dat consumeren . De banken kwamen in de problemen omdat werknemers ontslagen in de auto industrie door over produktie hun baan verloren en daarom hun hypoteken niet meer konnen opbrengen.
  Durf dat is nodig , Kleinere overzichtelijke bestuurbare flexibele ondernemingen die hun strategie aan kunnen passen aan de omstandigheden.
  Zoals nu aan een krimpende economie, met in de ontwikkelende landen een krimpende bevolkings groei. Het grote brobleem van onder ontwikkelende landen los je niet op door ze vol te proppen met gesucidieerde producten. Ze helpen met kennis en opstarten van hun economie . Zonder dat de wereld economie verder verzadigd dat is de uitdaging. Multinationals zonder inspraak willen en kunnen de wereld economie niet uit het slop halen . door meer macht meer winst meer productie.Een luchtballon zoals nu al vele multinationals zijn.

 • Mozes

  Aarthamstra1, kleine overzichtelijke ondernemingen kunnen onmogelijk nieuwe auto's, vliegtuigen,computers, beeldschermen, medisch apperatuur, medicijnen of zuivelproducten ontwikkelen. De technologie van de 19e eeuw kon nog wel grotendeels door kleine ondernemingen geproduceerd worden. Het technologische nivau van tegenwoordig is gewoon te hoog.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.