Home

Nieuws 418 x bekeken

Coöperatie windenergie biedt stroom gebundeld aan

Rotterdam - De coöperatie van windmoleneigenaars, Windunie, lanceert de Windunie Tender om voor windmoleneigenaren stroom gebundeld te gaan verkopen. Dat meldt directeur Rense van Dijk.

De Windunie heeft in de coöperatie al de belangen gebundeld van ongeveer 250 leden, eigenaren van windmolens verspreid over het land. het gaat om agrariërs, die een eigen windmolen op het bedrijf hebben staan.

Directeur Van Dijk zegt dat windmoleneigenaren vaak het onderspit delven in contractonderhandelingen met grote stroomafnemers.  Met de Windunie Tender wil de coöperatie één pakket op de markt aanbieden, waardoor een betere prijs wordt gerealiseerd.

“Zo kunnen we gebruik maken van onze kracht als collectief en een betere prijs en goede leveringsvoorwaarden voor onze leden afdwingen.” Windunie hoopt op deze manier ook oudere windmolens, die niet meer in aanmerking komen voor subsidies, rendabel te houden. De coöperatie biedt de stroom aan voor de jaren 2013 en 2014. In het contract wordt een minimumprijs afgesproken. Van Dijk zegt dat de Windunie nooit eerder een tender zo groot heeft opgezet. "We vegen als het ware alle molenaars in Noord Nederland met een aflopend contract bij elkaar." De coöperatie hoopt ook niet-leden te interesseren die zich bij het collectief aansluiten.

 

Of registreer je om te kunnen reageren.