Home

Nieuws 263 x bekeken

China sluit akkoorden met Argentinië

Buenos Aires – China wil in de toekomst meer Argentijnse mais kopen en leent het land tegen zachte voorwaarden 9,5 miljard Argentijnse pesos (1,7 miljard euro). Dat heeft de Chinese premier Wen Jiabao bekendgemaakt tijdens een staatsbezoek aan Argentinië.

De akkoorden werden getekend bij het vieren van veertig jaar diplomatieke betrekkingen en worden gezien als een diplomatieke steun in de rug voor de omstreden regering van Cristina Fernandez de Kirchner, die ernstig om buitenlandse valuta verlegen zit. De agrarische handel tussen Argentinië en China bedroeg in 2011 een waarde van 4,4 miljard euro en besloeg vooral Argentijnse graan en soja. Op dit moment importeert China vooral mais uit de VS, deels om de handel tussen de VS en China meer in balans te brengen. Wen reist door naar Brazilië en Uruguay.

Of registreer je om te kunnen reageren.