Home

Nieuws 2 reacties

Celstraf en boete voor vleesfraude

Arnhem - Het gerechtshof in Arnhem heeft in hoger beroep twee handelaren en een vleesbedrijf uit Deventer veroordeeld wegens vleesfraude.

Het bedrijf en de twee veroordeelde handelaren verkochten vlees dat voor destructie of petfood was bestemd als geschikt voor humane consumptie. Het bedrijf is veroordeeld tot een boete van 50.000 euro, terwijl de twee handelaren een gevangenisstraf kregen van een jaar, waarvan de helft voorwaardelijk.

De fraude bestond eruit dat zogenoemd steekvlees werd omgekat tot voor menselijke consumptie geschikt vlees. Steekvlees  wordt bij de slacht verwijderd, omdat het de plek is waar het steekgat in de hals van een rund of varken wordt aangebracht, om het bloed te laten weglopen.

Tijdens het onderzoek bleek dat de fraude met het steekvlees al langer aan de gang was. Op papier werd het vlees als voer voor nertsen afgezet, maar in werkleijkheid ging het onder valse benamingen de markt voor humane consumptie op de Oost-Europese markt.

Het gerechtshof in Arnhem heeft bij de strafoplegging rekening gehouden met de lange duur van de juridische procedure. Het veroordeelde Deventer bedrijf is inmiddels failliet verklaard.

Laatste reacties

  • The Hulk

    In Belgie worden dergelijke vonnisen met naam en toeveraalt gepubliceerd in de kranten, dit in opdracht van het gerechtshof. In Nederland blijkens niet.

  • Elevage

    En hartelijk dank maar weer, heren, voor het stimuleren van de vleesconsumptie!
    Op deze manier krijgen PvdD en al die andere vegetariers weer een poot aan de grond. En de boer moet maar weer zien hier boven te komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.