Home

Nieuws 968 x bekeken

Carrefour trekt zich terug uit Griekenland

Athene – Het Franse winkelbedrijf Carrefour, het op één na grootste ter wereld, trekt zich terug uit Griekenland. Carrefour heeft haar belang in de Griekse joint-venture overgedaan aan de bestaande partner Marinopoulos en boekt daarvoor 220 miljoen euro als bijzondere last af.

Beide bedrijven hebben "daarbij ook maatregelen genomen om het hun joint-venture mogelijk te maken om de problemen rond het huidige economische klimaat in Griekenland het hoofd te bieden," aldus de bekendmaking van Carrefour. Marinopoulus blijft wel de exclusieve franchisepartner van het Franse bedrijf, niet alleen in Griekenland maar ook in Cyprus, Bulgarije, Albanië en andere Balkan-landen. Dat betekent dat het merk Carrefour als zodanig niet uit het Griekse straatbeeld zal verdwijnen.

Leonidas Marinopoulos, bestuursvoorzitter van het familiebedrijf: "Deze overenkomst geeft Carrefour Marinopoulus de noodzakelijke middelen en flexibiliteit om haar bedrijfsmodel te verfijnen, haar klanten te blijven bedienen en haar leidende positie in Griekenland te consolideren."

Of registreer je om te kunnen reageren.