Home

Nieuws 759 x bekeken

CNV akkoord met sociaal plan Forfarmers Hendrix

Lochem – Vakbond CNV Vakmensen is akkoord met het sociale plan dat Forfarmers Hendrix wil hanteren bij het verkleinen van het personeelsbestand. Er is afgesproken dat een dependance van het hoofdkantoor in Lochem wordt gevestigd in Noord-Brabant, waar Hendrix gevestigd was.

Volgens CNV Vakmensen is het vrij uitzonderlijk dat de voeronderneming afspraken wilde maken over hoe om te gaan met uitzendkrachten, die uiteindelijk een maandsalaris meekrijgen. “Ik hoop dat we daarmee een trend zetten”, aldus vakbondsbestuurder Wietze Kampen.

In april nam Forfarmers het bedrijf Hendrix over van Nutreco. Tot en met 2014 gaan circa 160 banen verloren waarbij 60 gedwongen ontslagen vallen. “Voor deze mensen hebben we afspraken gemaakt over begeleiding naar nieuw werk.” Daarnaast wordt de kantonrechtersformule gehanteerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.