Home

Nieuws

CDA'er Ad Koppejan niet terug in Kamer

Den Haag - Het CDA-Tweede Kamerlid Ad Koppejan staat niet meer op de kandidatenlijst van zijn partij bij de komende verkiezingen. Hij had zelf aangegeven dat hij wel beschikbaar was.

Het CDA maakte dinsdag de concept-kandidatenlijst bekend. Het partijcongres van het CDA zal op 30 juni de definitieve lijst vaststellen.

De Zeeuw werd bekend vanwege zijn kritische houding tegenover de gedoogconstructie met de PVV. Hij verzette zich samen met partijgenote Kathleen Ferrier tegen de samenwerking met de partij van Geert Wilders, maar ze legden zich er wel bij neer toen een meerderheid van het partijcongres ermee instemde. Ferrier maakte zelf al eerder bekend dat ze niet meer door wilde als parlementariër.

Ook in het dossier rond de ontpoldering van de Hedwigepolder in Zeeland, had Koppejan een afwijkend standpunt.

Ook andere 'oude gezichten' als Ger Koopmans, Henk Jan Ormel, Pieter Omtzigt, Coskun Cörüz en Maarten Haverkamp staan niet meer op de CDA-lijst. Anderen zoals Mirjam Sterk en Sabine Uitslag hadden al aangegeven dat ze niet meer beschikbaar waren.

Of registreer je om te kunnen reageren.