Home

Nieuws 507 x bekeken

CBS: exportwaarde zuivel en eieren boekt nieuw record

Voorburg – De Nederlandse exportwaarde van zuivel en eieren heeft in maart van dit jaar een nieuw record geboekt. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Vooral de hogere exportwaarde van de eieren leverde een bijdrage aan de vaststelling dat het vorige exportrecord van november 2011 is overtroffen. Ten opzichte van vorig jaar maart was de uitvoerwaarde van eieren dit jaar ruim een kwart hoger.

Volgens een woordvoerder van het Productschap Pluimvee en Eieren klopt het wel dat de uitvoerwaarde van eieren in maart één van de hoogste niveaus ooit heeft bereikt. Er werden weliswaar geen extreem grote aantallen eieren geëxporteerd, maar de prijzen waren wel bijzonder hoog. Alleen in maart 2010 viel de exportwaarde nog hoger uit, in die maand zorgde vooral het grote exportvolume voor een hoge exportwaarde.

De exportwaarde van boter en kaas lag in maar zo'n 8 tot 10 procent hoger dan een jaar geleden. Aldus het CBS. Export van melk en room leverde ruim 10 procent minder omzet op.

Of registreer je om te kunnen reageren.