Home

Nieuws 309 x bekeken

Brussel is er zeker van dat Spanje het redt

Brussel - Spanje kan langzaamaan het vertrouwen van de markten terugwinnen en de voorwaarden scheppen om terug te keren naar duurzame groei en werkgelegenheid. De Europese Commissie is er zeker van, nu Spanje naast al eerdere aangekondigde bezuinigingen en begrotingsdiscipline, ook de financiële sector ,,diepgaand'' zal hervormen.

Het dagelijks bestuur van de Europese Unie verwelkomde zaterdag de intentie van de Spaanse overheid om steun te vragen om zijn financiële sector te hervormen. Ook is de commissie blij met het positieve antwoord van de andere eurolanden hierop, zo liet het dagelijks bestuur van de EU in een verklaring weten. De commissie is klaar om in samenwerking met onder meer het Internationaal Monetair Fonds een analyse van de situatie te maken en om voorstellen te doen voor het hervormen van de financiële sector.

Of registreer je om te kunnen reageren.