Home

Nieuws 278 x bekeken

Britten niet blij met schapen bij Olympische ceremonie

Londen – De plannen om het platteland centraal te stellen tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen zijn niet overal goed ontvangen.

De dierenactivistengroep Viva! noemt het wreed om levende schapen in te zetten terwijl de Countryside and Land Association vindt dat er buiten Londen veel meer en beter Brits landschap te bewonderen is.
De organisatoren van de Spelen, die op 27 juli beginnen, hebben aangekondigd het Olympisch Stadion voor de openingsceremonie om te toveren in een groen landschap met enkele tientallen schapen, boom- en waterpartijen en andere elementen van het Britse platteland. In dat décor zullen 10.000 vrijwilligers allerlei scenes van het plattelandsleven in beeld brengen.
Viva! noemt het inzetten van boerderijdieren in een stadion met 80.000 toeschouwers ‘exploiterend en potentieel wreed’. Campagnedirecteur Justin Kerswell: ”Dat kraakt aan alle kanten. Waarom denkt iemand dat het een goed idee is boerderijdieren te onderwerpen aan het pandemonium van de openingsceremonie. Dat lijkt op de tijd van de Romeinse gladiatorenarena. Die schapen zullen doodsbenauwd zijn. ”

Voorzitter Harry Cotterell van de CLA zit op een andere toer: ”Het is toch vreemd dat de Olympische Spelen het nodig vinden het platteland te imiteren terwijl we miljoenen hectaren aan prachtig platteland in heel Engeland en Wales hebben om te bezoeken. Er is zo veel echt platteland, dat hoef je toch niet na te bootsen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.