Home

Nieuws

Brazilië wil uitleg Zuid-Afrika antidumpingheffingen

Genève – Brazilië heeft bij de WTO gesprekken met Zuid-Afrika aangevraagd vanwege diens gebruik van anti-dumping maatregelen tegen Braziliaans pluimveevlees. Een handelscommissie van Zuid-Afrika, ITAC, heeft extra heffingen op de import van Braziliaans pluimveevlees ingezet vanwege vermeende dumping tussen 2008 en 2010. Dumping betekent dat een land producten in het buitenland afzet voor lagere prijzen dan de normale prijs in eigen land.

Vaak wordt dumping gebruikt om een markt te veroveren of van voorraden af te komen. Brazilië is verantwoordelijk voor meer dan 90 procent van de Zuid-Afrikaanse import van kippenvlees en 45 procent van de invoer van complete kippen, aldus ITAC. Zuid-Afrika hanteert een heffing van 46,6 procent op puur vlees en 62,93 procent op complete kippen. Het betreft de vierde klacht tegen Zuid-Afrika in WTO-verband. In de vorige gevallen ingezet door India, Turkije en Indonesië betrof het ook onvrede over antidumping maatregelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.