Home

Nieuws

Braziliaanse rechter verbiedt actie Greenpeace tegen JBS

Sao Paolo – Greenpeace moet een rapport waarin het het Braziliaanse vleesbedrijf JBS ervan beschuldigt vlees te betrekken uit gebieden waar ontbossing plaatsvindt intrekken.

Een rechter in Sao Paulo heeft die eis van JBS toegewezen.

Greenpeace publiceerde het rapport vorige week in Europa en voerde in diverse landen, waaronder Nederland, actie tegen afnemers van JBS. Het vleesbedrijf zelf ontkende de beschuldigingen al direct ten stelligste en stapte naar de rechter die het nu gelijk heeft gegeven. JBS kondigde daarbij ook aan dat het Greenpeace zal vervolgen voor de geleden schade.

Het conflict draait om de uit 2009 daterende Cattle Agreement waarin vleesbedrijven en hun afnemers toezeggen geen dieren te halen uit gebieden in Brazilië waar ontbossing plaats vindt of waar de inheemse bevolking wordt verjaagd. Volgens Greenpeace handelt JBS nog steeds in strijd met die overeenkomst, iets wat het vleesbedrijf ontkent.

Of registreer je om te kunnen reageren.