Home

Nieuws

Brancheorganisatie voedingsindustrie hekelt Foodwatch

Rijswijk – Volgens de brancheorganisatie voor de levensmiddelenindustrie FNLI begint de “kruistocht van Foodwatch tegen de industrie absurde trekken aan te nemen". Foodwatch reikte onlangs Het Gouden Windei, een prijs voor het voedselproduct met de meest misleidende marketing, uit aan Unilever-merk Becel pro-activ.

Foodwatch stelt dat het product onveilig is en op recept zou moeten worden verkocht, omdat het weliswaar bloedcholesterol kan verlagen maar ook het risico op hart- en vaatziekten doet toenemen. De FNLI vindt dat Foodwatch voor echte misstanden moet aankloppen bij de Reclame Code Commissie of de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit. FNLI-directeur Philip den Ouden benadrukt dat de Europese voedselveiligheidsorganisatie EFSA de claims voor Becel pro-activ ondersteunt. “Het is geen kwestie meer van een discussie over de wettelijke regels”, aldus Den Ouden. “De motivering van Foodwatch gaat uit van een fundamenteel wantrouwen tegen alle verwerkte voedingsmiddelen.” Als het oordeel van de EFSA zelfs niet mild stemt, kan de houding van Foodwatch als een “geloof” worden bestempeld, aldus Den Ouden.

Of registreer je om te kunnen reageren.