Home

Nieuws 1057 x bekeken

Brameco en Arkervaart eind dit jaar gefuseerd

Eindhoven, Nijkerk - De ledenvergadering van mengvoercoöperatie Brameco-Zon in Eindhoven heeft groen licht gegeven aan directie en bestuur om een fusie met coöperatie Arkervaart Twente tot stand te brengen. Dat bevestigt directeur Pouwel Brouwer van Brameco Zon.

Ook de ledenvergadering van Arkervaart in Nijkerk is akkoord met de plannen. Donderdagavond moeten de leden in de regio Markelo zich uitspreken. Arkervaart-directeur Marcel Roordink verwacht echter dat dit geen problemen op zal leveren.

De fusie moet dit najaar, eind september, begin oktober zijn afgerond. Er ontstaat dan een coöperatie met een werkgebied dat zich uitstrekt van Midden-Brabant tot Twente. De voerafzet ligt boven de 500.000 ton. Er zijn productielocaties in Eindhoven, Udenhout (beide van Brameco) en Nijkerk, Markelo en Leusden (Arkervaart).

Zowel directeur Brouwer, als Roordink stellen dat de fusie vooral voordelen biedt uit oogpunt van kostenbesparing en efficiëntie. Er kan bespaard worden op onderzoek, voorlichting en logistiek.

Volgens Brouwer zullen er bij de fusie geen ontslagen vallen. Ook fabriekssluitingen zijn niet voorzien, en er zal ook niet worden gekozen voor één centraal hoofdkantoor. Brouwer: “Met de huidige moderne communicatiemiddelen is het mogelijk om vanuit beide vestigingen te blijven werken.”

Brameco-Zon was al langere tijd op zoek naar een mogelijke fusiepartner. Brouwer: “Onze doelstelling was om te komen tot een bedrijf met een productieomvang van 400.000 tot 600.000 ton. Zo word je niet te groot en blijf je een herkenbare partner voor de veehouders. Volgens Roordink was ook bij Arkervaart een mogelijke fusie herhaaldelijk gespreksonderwerp. “We waren er de laatste tijd wat minder mee bezig omdat we vooral intern bezig waren. Brameco is voor ons een geschikte fusiepartner omdat onze ideeën voor een groot deel gelijk oplopen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.