Home

Nieuws

Bont voor Dieren start charmeoffensief voor nertsen

Amsterdam - Op maandag 2 juli begint dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren samen met tv-presentatrice Loretta Schrijver en actrice Kimberley Klaver een charmeoffensief voor de Nederlandse nerts.

Bij de Hofvijver in Den Haag wordt de officiële aftrap gegeven voor de campagne. Voorbijgangers kunnen hun steun betuigen aan de nertsen in de bontindustrie door met Bont voor Dieren-mascotte Nina de Nerts op de foto te gaan. Loretta Schrijver en Kimberley Klaver geven de aftrap door als eerste met Nina vastgelegd te worden. Het charmeoffensief zal worden doorgezet op Facebook waar de foto’s te zien zullen zijn en iedereen die vóór een nertsenfokverbod is, op deze manier steun kan betuigen aan de nertsen.

Nicole van Gemert, directeur Bont voor Dieren: "Onderzoek in opdracht van het Ministerie van ELI wees afgelopen maand uit dat slechts 7 procent van de bevolking vindt dat je dieren mag doden voor hun vacht. Bont voor Dieren zet dan ook alles op alles om politici duidelijk te maken dat de Nederlandse bevolking de nertsenhouderij in Nederland niet wil."
Op 2 juli wordt in de Tweede Kamer over het wetsvoorstel voor een nertsenfokverbod gedebatteerd. Nog voor de zomer besluit de Tweede Kamer definitief over een Nederlands verbod op het fokken van nertsen voor hun vacht.

Of registreer je om te kunnen reageren.