Home

Nieuws

Bleker zit zelf regiegroep Duurzame Veehouderij en Agroketens voor

Den Haag - Staatssecretaris Bleker van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) zal zelf de Regiegroep Duurzame Veehouderij en Agroketens voorzitten. De Regiegroep moet de ketens aanjagen om te transformeren naar een toekomstbestendige en maatschappelijk gewaardeerde agroketens.

Voor de Regiegroep zijn verder aangezocht Hans Alders, Daan van Doorn, Cees ’t Hart, Henny Swinkels, Loek Hermans, Bart-Jan Krouwel, Albert Jan Maat en Hans Huijbers. Bleker is nog in gesprek met de retailsector over deelname. Dat meldt de staatssecretaris in een brief aan de Tweede Kamer.

De opdracht van de Regiegroep is om de voortgang te monitoren, vaart te houden in het proces en waar nodig af te stemmen met andere keteninitiatieven. De regiegroep moet uitvoering geven aan de toezeggingen die eerder zijn vastgelegd in diverse duurzaamheidsconvenanten zoals Het Verbond van Den Bosch (commissie Van Doorn).

Bleker geeft in zijn brief aan de Tweede Kamer aan dat hij als verantwoordelijk bewindspersoon vooral een stimulerende rol wil vervullen en de activiteiten wil vervullen die in de ketens plaats vinden. De verantwoordelijkheid voor de vormgeving van de ketenaanpak en voor de uitvoering van de activiteiten ligt bij de ketens zelf.

Of registreer je om te kunnen reageren.