Home

Nieuws

Bleker: vergunningaanvraag NGB was voor moratorium megastallen

Den Haag -Staatssecretaris Henk Bleker van landbouw gaat geen verdere actie ondernemen tegen de gemeente Horst aan de Maas, die bezig is met de vergunningverlening aan het Nieuwe Gemengde Bedrijf in het landbouwontwikkelingsgebied van deze gemeente.

Bleker schrijft dat de vergunningaanvraag voor het grootschalige bedrijf is begonnen in 2010, ruim voordat Bleker in maart 2011 gemeenten en provincies heeft gevraagd voorlopig  geen vergunningen te verlenen aan veehouderijbedrijven groter dan 300 NGE. PvdA, PvdD, GroenLinks, SP en PVV hebben Bleker gevraagd of hij verder stappen wil ondernemen tegen de komst van het grootschalige bedrijf met 1,1 miljoen kippen en 30.000 varkens.

Of registreer je om te kunnen reageren.