Home

Nieuws 414 x bekeken

België trekt 2 ton uit voor onderzoek biolandbouw

Brussel - De Vlaamse regering gaat dit jaar 200.000 euro uittrekken voor praktijkonderzoek in de biologische landbouw. Dat heeft de Vlaamse minister-president Kris Peeters bekend gemaakt.

Het geld gaat naar het Coördinatiecentrum Praktijkgericht Onderzoek en Voorlichting Biologische Teelt (CCBT). Daarnaast  worden acht nieuwe praktijkgerichte onderzoeksprojecten onder de coördinatie van dit centrum uitgevoerd.

Het onderzoek zal zich onder andere richten op het aanwenden van groenbemesters in de biologische teelt, de rol van zwavelbemesting in de biologische teelt, de mogelijkheden om de gezondheidstoestand van melkgeiten in de biologische teelt te verbeteren en het verantwoord gebruik van een uitloop in de biologische pluimveehouderij.

"Met deze extra middelen voor praktijkgericht onderzoek wil de Vlaamse regering de biologische landbouwsector helpen om een aantal teelttechnische moeilijkheden, waarmee de sector wordt geconfronteerd, aan te pakken. De Vlaamse regering onderstreept hiermee het belang dat zij hecht aan een professionele begeleiding van deze sector die duidelijk in de lift zit, en een niet te onderschatten rol speelt in de verduurzaming van de Vlaamse land- en tuinbouw", aldus Peeters.

Het aantal biologische landbouwbedrijven in België is vorig jaar met 10 procent gestegen tot 282.

Of registreer je om te kunnen reageren.