Home

Nieuws

Becel krijgt misleidende marketingprijs

Rijswijk - Het Gouden Windei, een 'prijs' voor het voedselproduct met het meest misleidende verkooppraatje in de reclame en op de verpakking, is naar Becel Pro-activ gegaan. Dat meldde Foodwatch dinsdag.

Volgens de consumentenorganisatie belooft Unilever dat Becel Pro-activ het cholesterolgehalte verlaagt. De fabrikant zou ook suggereren dat hart- en vaatziekten worden voorkomen door de boter. Op de verpakking staat 'Aanbevolen door de Hartstichting'.

Volgens Foodwatch bevat het product plantensterol, dat inderdaad het bloedcholesterol kan verlagen. Maar er zijn onderzoeken die wijzen op een mogelijke toename van het risico op hart- en vaatziekten, aldus de organisatie. Mensen die veel Becel Pro-Active nuttigen, zouden al snel een overdosis plantensterol binnenkrijgen.

"Becel Pro-activ is in feite een medicijn dat een bijsluiter vereist en uitsluitend op doktersrecept verkrijgbaar zou moeten zijn", aldus Foodwatch.

Het is de tweede keer dat Unilever het Gouden Windei krijgt; vorig jaar met Blue Band Goede Start! Witbrood. Het bedrijf weigerde in beide gevallen de 'onderscheiding' in ontvangst te nemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.