Home

Nieuws

Bayer CropScience investeert in groenten- en fruitzaad

Monheim – Bayer CropScience neemt de veredeling en vermarkting van watermeloen- en meloenzaad over van het Amerikaanse Abbott & Cobb over. De Duitse onderneming spreekt van een “versterking van de strategisch belangrijke fruit- en groenten business.”

Financiële details van de deal, die over enkele weken zal zijn afgerond, zijn niet bekendgemaakt. Circa dertig werknemers van het Amerikaanse bedrijf gaan over naar Bayer CropScience.

“De vraag naar gezond fruit en groente neemt wereldwijd toe (-). We willen met de verkoop van zaad, eigenschappen en gewasbeschermingsmiddelen in 2020 een omzet realiseren van 3 miljard euro.” Het hoofd van de groentenzaad-afdeling van Bayer CropScience, Douwe Zijp benadrukt dat met het merk Nunhems al 28 gewassen en 2500 variëteiten op de markt worden gezet. Volgens Zijp zijn de zaadactiviteiten van Abbott & Cobb vermaard en kan Bayer CropScience profiteren van hunervaren medewerkers.

Of registreer je om te kunnen reageren.