Home

Nieuws

Nieuwe topman Bauernverband zet zich af tegen Brusselse vergroeningsplannen

Fürstenfeldbrück - Het Deutsche Bauernverband (DBV) heeft vandaag op zijn jaarlijkse ledencongres een opvolger gekozen voor de na 15 jaar aftredende voorzitter Gerd Sonnleitner. De nieuwe topman van de boerenfederatie wordt akkerbouwer Joachim Rukwied (50), momenteel al voorzitter van het Landesbauernverband Baden-Württemberg.

Rukwied was de enige kandidaat. In zijn rede in Fürstenfeldbrück bij München zette hij zich hevig af tegen de vergroeningsbeleidsplannen uit Brussel. ”Die mogen er zo niet komen. Daar zullen we ons als Bauernverband met de andere Europese boerenorganisaties massaal tegen verzetten,” kondigde hij aan. Tevens ventileerde hij de visie dat de landbouw één van de sleutelbranches is van de toekomst, wat echter wel afhangt van de raamvoorwaarden. ”Die moeten beter op onze bedrijven toegesneden zijn. Hier moeten we samen strijden om onze gezinnen te kunnen blijven onderhouden. Landbouw moet ook in de toekomst leuk blijven, aldus Rukwied, die zijn bedrijf heeft in de buurt van Heilbronn.

Het Bauernverband vertegenwoordigt ruim één miljoen agrarische ondernemers, medewerkers en hun familieleden op meer dan 300.000 bedrijven. In de woensdag op het jaarcongres aanvaarde 'Fürstenberger Verklaring, Groene groei – het juiste antwoord op de uitdaging van onze tijd’ schetst de federatie hoe zonder de Brusselse vergroening ook een duurzame, grondstoffenefficiënte en tegelijkertijd op groei georiënteerde agrarische sector kan worden bereikt.

Of registreer je om te kunnen reageren.