Home

Nieuws 343 x bekeken

BASF Plant Science hamert op belang innovatie voor verduurzaming landbouw

Limburgerhof/Chicago- BASF Plant Science heeft een methode ontwikkeld waarmee de duurzaamheid van de landbouwproductie kan worden gemeten en gekwantificeerd.

De methode (Agbalance genoemd) is voor beproefd bij de maisteelt in de Amerikaanse staat Iowa.

Agbalance geeft volgens het Duitse bedrijf aan, dat deze teelt in de periode 2000-2010 in de genoemde staat 40 procent duurzamer is geworden. Dat resultaat is bereikt door een combinatie van technische innovaties met de best beschikbare teelt- en grondbeschermingsmethodes. De 40 procent duurzaamheidsverbetering is een gemiddelde van 30 procent economische, 33 procent ecologische en 57 procent sociale verbetering, en wel voor wat betreft de economische kant van de zaak door hogere oogstopbrengsten en winstmarges. In het laatste geval stegen deze van 1,3 procent in 2000 tot 32 procent in 2010. De ecologie kreeg een facelift door onder andere de invoering van de grond ontziende akkerbouwprogramma’s en de uitbreiding van natuurgebieden. Sociaal bekeken is er winst geboekt omdat jonge mensen de landbouw in hogere mate als een attractief beroep zijn gaan beschouwen.

Dit toont naar de visie van BASF Plant Science aan hoe groot het belang is van constante innovatie als de duurzaamheid van de landbouw wereldwijd op een hoger plan moet worden gebracht. Zelf werkt het bedrijf aan de globalisering van zijn activiteiten met een nieuw research- en ontwikkelingsplan plan onder de titel ’We create chemistry’. Dit plan en de resultaten van de Agbalance-studie werden door BASF Plant Science op een persconferentie in Chicago gepresenteerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.