Home

Nieuws 369 x bekeken

Aptroot voorgedragen als burgemeester productschap-stad Zoetermeer

Zoetermeer - De gemeenteraad van Zoetermeer heeft Tweede Kamerlid Charlie Aptroot van de VVD voorgedragen als nieuwe burgemeester.

De 61-jarige Aptroot zou de huidige burgemeester van Zoetermeer, Jan Waaijer, moeten opvolgen. Aptroot staat als Kamerlid bekend als fel tegenstander van de productschappen. Hij heeft als Kamerlid jarenlang gestreden voor het opheffen van de productschappen, met als uiteindelijk resultaat een aangenomen motie waarin wordt gevraagd de productschappen op te heffen. Zoetermeer is juist de gemeente waar de productschappen Zuivel, Vee, Vlees en Eieren en het Productschap Tuinbouw is gevestigd. Bij de productschappen werken ongeveer 700 mensen, maar er wordt gereorganiseerd.

Aptroot staat nu nog op de negende plaats van de verkiezingslijst voor de VVD voor de verkiezingen in september.

Of registreer je om te kunnen reageren.