Home

Nieuws 1100 x bekeken

Alcoholtester ook in Franse trekker verplicht

Parijs – Vanaf volgende week is het niet alleen verplicht in elke in Frankrijk rijdende auto - ook met een buitenlands kenteken - een alcohol-testsetje bij de hand te hebben, die verplichting geldt ook voor trekkers en andere bemande landbouwmachines.
"In ieder gemotoriseerd voertuig op de grond dient vanaf 1 juli een ethylotest beschikbaar te zijn," schrijft de Franse wet voor. Met die wet wilde de vorige president Nicolas Sarkozy het alcoholgebruik in het verkeer verder terugdringen. Het testsetje mag maar één keer gebruikt worden, daarna moet een nieuwe aangeschaft worden. De Franse regering heeft aangekondigd tot 1 november wel te controleren maar nog geen boetes op te leggen als er geen alcoholtester beschikbaar is. Daarna gaat een boete gelden van 11 euro, veel minder dan de boete van 135 euro voor het eveneens verplicht mee te voeren gele waarschuwingsvest.

Of registreer je om te kunnen reageren.