Home

Nieuws 1 reactielaatste update:13 jun 2012

Aigner bestrijdt nadrukkelijk 0-tolerantie genbestanddelen

Berlijn - De Duitse landbouwminister Ilse Aigner verzet zich nadrukkelijk tegen pogingen van Brussel die de 0-tolerantie voor transgene bestanddelen in voedingsproducten wil afschaffen dan wel te versoepelen.

Ook binnen de regeringscoalitie in Berlijn verdedigt Aigner haar standpunt. Aigner: ”Ik vind dat veiligheid altijd voorrang heeft en als het om transgene organismen gaat, moet veiligheid de hoogste prioriteit hebben, juist bij levensmiddelen.”

Wel is de bewindsvrouw er voor dat de afzonderlijke deelstaten en EU-lidstaten zelf moeten kunnen beslissen in hoeverre zij de bedoelde 0-tolerantie nog willen handhaven. Tegenstanders van het strikte beleid tegen transgene bestanddelen menen dat dit in de praktijk onmogelijk is toe te passen.

Heel officieel gaat het overigens niet om een echte 0-tolerantie, omdat 0,1 procent transgene bestanddelen zijn toegestaan.

Eén reactie

  • Berend Botje

    Wat is dit voor raar bericht? Bestrijdt Aigner nu de 0-tolerantie of verdedigt ze die?

Of registreer je om te kunnen reageren.