Home

Nieuws 653 x bekeken

Agrifirm neemt Brits voerbedrijf over

Apeldoorn – Agrifirm Group heeft het Britse veevoerbedrijf James & Son overgenomen.

Het bedrijf uit Wellingborough wordt onderdeel van de divisie Agrifirm Co-products BV die vochtrijke en droge bijproducten maakt. James & Son realiseerde vorig jaar een omzet van 14 miljoen pond (17,4 miljoen euro) en telt 43 medewerkers. Agrifirm zoekt meer overnamekandidaten in Engeland.

Agrifirm kiest voor de Britse markt omdat hier na een dip in de varkenshouderij en melkveehouderij de markt respectievelijk is gestabiliseerd en groeit. De kans dat meer overnames in Engeland volgen, is volgens een woordvoerder reëel. “Je gaat niet naar Engeland om het bij een omzet van 14 miljoen pond te houden.”

Agrifirm zoekt groei en verwacht daarom de komende periode meer overnames mogelijk ook in andere landen bekend te maken.  “In strategie-overleg is besloten dat er redelijk wat moet gebeuren, in alle productgroepen”, aldus de woordvoerder, die geen groeidoelstellingen wil noemen. Eerder zei topman Ton Loman dat Agrifirm zich niet focust op groei op zichzelf maar in elk geval een top-3 speler wil blijven in Europa.

James & Son is opgericht in 1850 en geldt daarmee als één van de oudste voerbedrijven van Groot-Brittannië. Agrifirm Co-products BV verkoopt onder de merknaam Bonda co-producten in zes landen, maar de merknaam en ook het management van James & Son blijft voorlopig gehandhaafd. James & Son claimt de grootste onafhankelijke leverancier van vochtrijke voeders in het Verenigd Koninkrijk te zijn. Het bedrijf bevindt zich ongeveer 110 km ten noorden van Londen, vlakbij Northampton.

Of registreer je om te kunnen reageren.