Home

Nieuws

AMI-index agrarische grondstoffen zakt tot laagste niveau 4 maanden

Bonn – De Duitse AMI-index voor de 13 belangrijkste agrarische grondstoffen is in mei 2,5 procent gedaald tot het laagste niveau in 4 maanden. De agrarische informatiedienst gaat voor juni uit voor een verdere prijsdaling van melk en tarwe terwijl de prijs voor varkensvlees wat kunnen aantrekken doordat veel Duitsers gaan barbecuen tijdens het Europees Kampioenschap voetbal.

De prijs van tarwe, mais en melk daalde het hardst maar er staat ook druk op de prijzen voor koolzaad, kalveren en varkens. De AMI meldt als belangrijkste redenen voor de prijsdaling de toevloed van voertarwe uit Oost-Europa en de waardedaling van de euro die de export van kwaliteitsgranen bemoeilijkt. De organisatie stelt vast dat de prijs voor varkensvlees anders dan gebruikelijk nog nauwelijks is aangetrokken door het aanbreken van het barbecueseizoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.