Home

Nieuws 1 reactie

100 meldingen over malafide uitzendpraktijken

Den Haag - Bij het Meldpunt Malafide Uitzendbureaus zijn ongeveer 100 meldingen over wantoestanden met illegale arbeid, uitbuiting of belastingfraude in de uitzendbranche binnengekomen sinds de oprichting van het klachtenbureau half maart. Deze meldingen hebben tot nu toe geleid tot 50 onderzoeken.

Dat bleek woensdag tijdens een debat in de Tweede Kamer over handhaving op de arbeidsmarkt. Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) lanceerde dit voorjaar het meldpunt tegen malafide uitzendbureaus, tegelijk met een heel pakket aan maatregelen om illegale praktijken in de uitzendbranche in twee jaar tijd terug te brengen naar nul.

Het meldpunt bij de Inspectie SZW is niet alleen voor slachtoffers van illegale arbeid en uitbuiting, maar ook voor goede ondernemers die zich oneerlijk beconcurreerd voelen. Kamp wil voorkomen dat "bonafide uitzendbureaus uit de markt gedrukt worden", omdat zij wel op een nette manier mensen aan het werk helpen en daardoor vaak duurder zijn.

Eén reactie

  • agratax2

    Is Nederland weer terug in de tijd van de Koppelbazen in de havens van de jaren zestig?

Of registreer je om te kunnen reageren.