Home

Nieuws

In hoger beroep 4 jaar geëist tegen aspergeteeltster

's-Hertogenbosch - het OM heeft in hoger beroep een gevangenisstraf van vier jaar geëist, waarvan één jaar voorwaardelijk, tegen de Somerense aspergeteelster José Janssen (49).

De vrouw wordt ervan beschuldigd bij de oogst van asperges in 2009 buitenlandse werknemers te hebben uitgebuit en misleid. De advocaat-generaal eiste dezelfde straf die eerder door het Openbaar Ministerie werd gevraagd bij de rechtbank.
De Bossche rechter veroordeelde de Somerense destijds wegens mensenhandel tot een celstraf van 30 maanden, waarvan een halfjaar voorwaardelijk. Daarnaast moest zij een schadevergoeding betalen aan de werknemers die haar slachtoffer waren.

Volgens het OM heeft de vrouw zeker 74 werknemers onder het minimumloon aan het werk gezet. Bovendien kregen de werknemers onderkomen in "erbarmelijke woon- en leefomstandigheden", aldus het Openbaar Ministerie. Volgens het OM was sprake van "een sfeer die werd gekenmerkt door agressie en intimidatie".

Het hof doet naar verwachting over twee weken uitspraak.

Erik Boekel

Of registreer je om te kunnen reageren.