Home

Nieuws

Winstval bij Britse Marks & Spencer

Londen - Het Britse Marks & Spencer, dat naast kleding ook veel levensmiddelen verkoopt, heeft in het boekjaar tot eind maart een winstval met 16 procent moeten incasseren.
In totaal kwam de winst uit op 815 miljoen euro op een omzet die met bijna 2 procent toenam naar 12,3 miljard.

In Groot-Brittannië zelf, waar M&S 730 filialen heeft, groeide de omzet met slechts 1,5 procent waarbij de levensmiddelen het iets beter deden.

Het is voor het eerst in drie jaar dat Marks & Spencer, nu onder leiding van de Nederlander Marc Bolland, een winstdaling moet melden. Volgens Bolland zijn de omstandigheden in Groot-Brittannië de laatste 18 maanden een stuk moeilijker geworden.

Vooral bij kleding loopt het bedrijf, de grootste modeketen in het land, net als de meeste concurrenten zware klappen op. Bolland houdt wel vast aan zijn plannen om tientallen filialen in het buitenland te openen. Daarbij staat ook Nederland, waar M&S in het verleden twee filialen had, weer op de lijst.

Of registreer je om te kunnen reageren.